Navigatie overslaan

Passie voor onderhoud aan piano’s en vleugels in Krommenie

Contact

Schumacher Piano Service bevindt zich in Krommenie met een showroom en werkplaats. Op deze locatie kunt u terecht voor de aankoop van een (tweedehands) piano of vleugel, maar verricht ik tevens onderhoud aan vleugels en piano’s. Men kan bij mij terecht voor professionele reparaties en restauraties aan de piano of vleugel en ik voer op aanvraag taxaties uit. Alle werkzaamheden aan de instrumenten worden met de grootst mogelijke zorg uitgevoerd.

Stemmen en onderhoud

Om een piano of vleugel in optimale staat te behouden, dient het instrument minimaal twee keer per jaar gestemd te worden door een professionele pianostemmer. Is het instrument al langere tijd niet gestemd? Dan kunnen er twee of meer stembeurten nodig zijn om de juiste kwaliteit te bereiken. Ook kan het zijn dat er snaren vervangen moeten worden. Stemmen van een piano of vleugel kost € 80,- inclusief btw, dit is exclusief het eventueel vervangen van snaren.


Bij een onderhoudsbeurt wordt het instrument gestemd en het mechaniek afgeregeld. Tevens worden de onderdelen schoongemaakt en de speelaard nagelopen. Met een optimale speelaard en maximale energieoverdracht van de hamerkop naar snaar is het volume op zijn best. Een onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd voor € 250,- inclusief btw.

Taxatie, Reparatie en restauratie

Voorafgaand aan een offerte voor een reparatie of restauratie dient het instrument eerst getaxeerd te worden. Schumacher Piano Service voert daarom ook taxaties uit. Dit neemt ongeveer een half uur in beslag en kost u €60,- . Ook bij advies voor een aankoop van een piano of vleugel van een particuliere verkoper is mijn hulp in te schakelen. Ik ga graag mee en geef een deskundig advies. Zo bent u ervan verzekerd dat u krijgt waar u voor betaalt.

Weigerende toetsen, piepende pedalen, snaren die aan vervanging toe zijn en hamers die niets raken. Deze reparaties kunnen bij u thuis plaatsvinden zonder gedoe met transport. Voor restauraties en grote reparaties verwelkom ik u graag in de werkplaats in Krommenie. Restauratie is uitermate geschikt voor verouderde instrumenten met een grote emotionele waarde. De piano of vleugel wordt met alle aandacht en respect gerestaureerd tot de originele, perfecte staat.

Een tweedehands piano

Bij Schumacher Piano Service vindt u ook een uitgebreid assortiment van goed onderhouden en indien nodig gerestaureerde tweedehands piano's. Bent u geïnteresseerd, neem dan even contact op via 06 - 52 67 89 25 en ik vertel u meer over het actuele aanbod.

Neem contact op voor meer informatie

Studiepedaal / Moderator

Op verzoek kan een studiepedaal worden ingebouwd. Dit is geen echt pedaal maar een schakelaar die onder de klaviertafel wordt bevestigd. Sommige piano’s worden vanuit de fabriek geleverd met een studiepedaal, dit is daadwerkelijk een pedaal dat ervoor dient om het geluid iets te dempen. Er wordt een strook vilt in de piano aangebracht, deze kan door middel van de schakelaar voor de hamerkoppen worden geplaatst. Hierdoor wordt het geluid gedempt. Het inbouwen van dit systeem kost € 150,- inclusief btw.

Klimaatbeheersing

Luchtvochtigheid heeft een grote invloed op hout, dus ook op een piano of vleugel. De luchtvochtigheid bij u thuis kunt u meten met een hygrometer. De ideale luchtvochtigheid voor een piano of vleugel ligt tussen de 50 en 70% en is constant. Deze kunt u zelf onder controle houden met een luchtbevochtiger en/of ontvochtiger. Mocht u een luchtbevochtiger of ontvochtiger aanschaffen, plaats deze dan niet direct naast de piano maar op een paar meter afstand.

Bel Schumacher Piano Service

Een reparatie of restauratie aanvragen? Mail ons voor de prijzen en mogelijkheden!

Contact