Schumacher Piano Service

Schumacher Piano Service

schumacher-piano-service-krommenie-onderhoud
Laat het onderhoud van uw piano of vleugel tijdig uitvoeren​

U wilt natuurlijk dat uw piano of vleugel in optimale staat blijft. Daarom is het van cruciaal belang om uw instrument minstens tweemaal per jaar te laten stemmen. Is dit al langere tijd niet uitgevoerd, dan zijn mogelijk zelfs meer stembeurten nodig om de gewenste kwaliteit te bereiken. Tijdens de onderhoudsbeurt stem ik het instrument en wordt tevens het mechaniek afgeregeld. Ik zorg voor de schoonmaak, een optimale speelaard en maximale energieoverdracht van de hamerkop naar de snaar, zodat het volume optimaal zal zijn.

Prijzen:
Stembeurt €85.-
Onderhoudsbeurt €250,-

Voorafgaand aan een offerte voor een reparatie of restauratie dient het instrument eerst getaxeerd te worden. Schumacher Piano Service voert daarom ook taxaties uit. Dit neemt ongeveer een half uur in beslag en kost u €60,- . Ook bij advies voor een aankoop van een piano of vleugel van een particuliere verkoper is mijn hulp in te schakelen. Ik ga graag mee en geef een deskundig advies. Zo bent u ervan verzekerd dat u krijgt waar u voor betaalt.

Weigerende toetsen, piepende pedalen, snaren die aan vervanging toe zijn en hamers die niets raken. Deze reparaties kunnen bij u thuis plaatsvinden zonder gedoe met transport. Voor restauraties en grote reparaties verwelkom ik u graag in de werkplaats in Krommenie. Restauratie is uitermate geschikt voor verouderde instrumenten met een grote emotionele waarde. De piano of vleugel wordt met alle aandacht en respect gerestaureerd tot de originele, perfecte staat.

Taxatie, Reparatie en restauratie
SchumacherPianoService-krommenie-001

Bent u geïnteresseerd in een tweedehands piano of vleugel? Dan bent u bij Schumacher Piano Service aan het juiste adres. Ik heb goed onderhouden en, indien nodig, gerestaureerde piano's staan.

SchumacherPianoService-krommenie-tweedehandse-piano
SchumacherPianoService-krommenie-piano-studiepedaal-moderator
SchumacherPianoService-krommenie-003
Studiepedaal / Moderator

Op verzoek kan een studiepedaal worden ingebouwd. Dit is geen echt pedaal maar een schakelaar die onder de klaviertafel wordt bevestigd. Sommige piano’s worden vanuit de fabriek geleverd met een studiepedaal, dit is daadwerkelijk een pedaal dat ervoor dient om het geluid iets te dempen. Er wordt een strook vilt in de piano aangebracht, deze kan door middel van de schakelaar voor de hamerkoppen worden geplaatst. Hierdoor wordt het geluid gedempt. Het inbouwen van dit systeem kost €200,- inclusief btw.

Klimaatbeheersing

Luchtvochtigheid heeft een grote invloed op hout, dus ook op een piano of vleugel. De luchtvochtigheid bij u thuis kunt u meten met een hygrometer. De ideale luchtvochtigheid voor een piano of vleugel ligt tussen de 50 en 70% en is constant. Deze kunt u zelf onder controle houden met een luchtbevochtiger en/of ontvochtiger. Mocht u een luchtbevochtiger of ontvochtiger aanschaffen, plaats deze dan niet direct naast de piano maar op een paar meter afstand.

Variaties in luchtvochtigheid kunnen veel invloed hebben op uw instrument. De snaren zijn bevestigd aan stempennen, deze stempennen zijn in een blok van hout gedraaid; het stemblok. Als het hout van het stemblok gaat werken verandert de stand van de stempennen. Dit hoeven geen grote veranderingen te zijn om invloed te hebben op de stemming. De staalsnaren bestaan bijna altijd uit een groep van 3 snaren per toets, een koor. Deze worden rein (precies op dezelfde hoogte) gestemd. Als er één stempen ontstemd raakt bestaat er al snel een zweving. Hierdoor kan een koor vals klinken. Het advies bij particulier gebruik is om uw instrument 2 á 3 keer per jaar te laten stemmen. Een luchtbevochtiger, ontvochtiger of een speciaal inbouwsysteem verkleinen de kans op snelle ontstemming na het stemmen. Goed onderhoud zorgt ervoor dat uw instrument minder snel ontstemd.

De warmte die van de vloer afkomt slaat direct op de piano. Warmte bestaat vooral uit droge lucht en is niet goed voor de piano. Om beschadigingen te voorkomen en zo lang mogelijk te kunnen genieten van de stemming is het verstandig om een isolerend kleedje onder de piano te leggen. Deze kunt u vinden op www.pianocarpet.nl

De meeste en ergste beschadigingen komen voor in het stemblok en de zangbodem. Door droogte kunnen er scheuren ontstaan. Een enkele scheur in de zangbodem heeft meestal geen grote gevolgen voor de klank, meerdere scheuren wel. De klank kan dan zijn hoge volume niet meer bereiken. Ook kunnen er onderdelen los komen te zitten die mee gaan trillen tijdens het spelen. Om deze scheuren te kunnen repareren moet de hele piano gedemonteerd worden: de klaviertafel, de besnaring en het frame. De scheuren worden opgevuld met een houten spie en netjes afgewerkt. De zangbodem wordt ook opnieuw gelakt. Het frame wordt teruggeplaatst en de nieuwe besnaring wordt erop gezet.

Een scheur in het stemblok kan ernstige gevolgen hebben voor de stemming en de stemvastheid. Het blok scheurt meestal bij de gaten van de stempennen waardoor de stempennen los komen te zitten. De scheur kan in sommige gevallen op een onorthodoxe en goedkope manier verholpen worden, wat niet altijd van lange duur is. De juiste manier zou betekenen dat de hele piano gedemonteerd wordt, het stemblok of een gedeelte daarvan uitgebeiteld moet worden, er een nieuw stemblok op maat wordt gemaakt, ingelijmd en vervolgens de stemgaten geboord worden. Daarna wordt het frame weer teruggeplaatst en de nieuwe besnaring erop gezet. Een scheur in het stemblok kan leiden tot heel veel werk en het is in de meeste gevallen de vraag of het instrument het waard is.

Neem contact op met Schumacher Piano Service

Wilt u een afspraak maken voor één van mijn diensten of bent u benieuwd naar mijn actuele aanbod? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie. Dit kan via 06-52678925.

© 2024  | Power Internet B.V. | privacybeleid | Power For Jobs